Yabancı Dil Seviyenizi Öğrenin! Online Dil Testi!
About Us

Haber

İngilizce Öğretmenleri için Teacher Training (CELTA ve DELTA) Kursları

İngilizce Öğretmenleri için Teacher Training (CELTA ve DELTA) Kursları

Öğretmenler için Teacher Training (CELTA ve DELTA) Kursları Hakkında Bilgiler

İngilizce Öğretmenlerine yönelik, yurtdışındaki bazı kurumlar tarafından "Teacher Training" adı altında bazı uzmanlık programları verilmektedir. Bu kursların en başında Cambridge English tarafından sunulan CELTA (Certificate in Teaching English to Adults Speakers of Other Languages) ve DELTA (Diploma in Teaching English to Adults Speakers of Other Languages) gelmektedir...

CELTA (Certificate in Teaching English to Adults Speakers of Other Languages)

CELTA; yetişkinlere İngilizce eğitimi verecek öğretmenler için düzenlenen yeterlilik sertifikasıdır. CELTA; anadili İngilizce olmayan İngilizce Öğretmenleri için düzenlenmektedir. CELTA programı, öğretmenlikte hiç tecrübesi olmayan, az tecrübesi olan veya elinde öğretmenlik sertifikası bulunmayan (Örneğin İngiliz veya Amerikan Dili ve Edebiyatı mezunları) adaylar için düzenlenmektedir.

CELTA belgesi, sınav sonunda verilmektedir. Sertifika “University of Cambridge Local Examinations Syndicate (UCLES)” tarafından verilir. Cambridge Üniversitesi onaylı bu sertifikayı alan İngilizce Öğretmenleri, tüm dünyada öğretmenlik yapmalarını sağlayan bir belgeye sahip olurlar.

CELTA sertifikasını almak isteyen adaylar, öncelikle 4 hafta süren ve genelde İngiltere‘de verilen kurslara katılırlar. Bu kurslar esnasında öğretmenlik tecrübesi edinilebilecek pratik uygulama dersleri de mevcuttur. Bu dersler öğretmenler, İngiltere’deki yerel okullarda İngilizce öğretmenliği tecrübesi edinerek eğitimlerini tamamlarlar.

Hiç öğretmenlik deneyimi olmayan, ya da az da olsa öğretmenlik deneyimine sahip her düzeyde İngilizce öğretmenlerine yönelik bir sertifika progamıdır. CELTA kursları 54 ülkedeki 286 merkezde verilmektedir. Her yıl yaklaşık 900 kurs açılmakta ve 10.000 kişi tarafından başarıyla tamamlanmaktadır. CELTA Programı; tam zamanlı, yani full-time olarak alındığında, genelde 4-5 hafta sürmektedir. Hemen hemen her ay, bu kurslara başlayabilirsiniz.

Kursiyerler program süresince, Cambridge Üniversitesi ESOL departmanı tarafından görevlendirilmiş gözlemciler tarafından değerlendirmeye tabi tutulurlar. Final sınavı yoktur. Değerlendirmede 2 aşama vardır:

Stajyer Öğretmenlik ve Yazılı Ödevler   

Sertifika almaya hak kazanabilmek için, bu iki aşamadan da geçmek gerekir.Programı başarıyla tamamlayan kursiyerler, alacakları tüm dünyada geçerliliği olan bu belgeyle birlikte, diledikleri ülkede öğretmenlik yaparak kariyerlerini yükseltme fırsatını da elde etmiş olurlar.

Cambridge English Orjinal CELTA Broşürü Linki:


DELTA (Diploma in Teaching English to Adults Speakers of Other Languages)

DELTA; yetişkinlere İngilizce eğitim verecek öğretmenler için düzenlenen yeterlilik diplomasıdır. DELTA, halihazırda öğretmen olarak çalışmakta olan ve en az 2 yıl tecrübesi olan öğretmenler için geçerlidir. Ayrıca daha önceden CELTA almış olan İngilizce Öğretmenleri de DELTA alabilirler. Ayrıca DELTA Diplomasını alabilmek için 21 yaş ve üstü şartı aranmaktadır. Diploma “University of Cambridge Local Examinations Syndicate (UCLES)” tarafından verilir. Cambridge Üniversitesi tarafından onaylıdır.

DELTA Diplomasını almak isteyen adaylar, öncelikle 2-3 ay süren yoğun kursa katılırlar. Bu kurs esnasında teorik ve pratik eğitim birlikte verilir ve öğretmenler İngiltere’de öğretmenlik tecrübesi edinirler. Ardından sınava yine İngiltere’de girerek Türkiye’ye dönebilirler.

Kurs içeriği;

Stajyer öğretmenlik yapma, sınıf içinde tecrübeli öğretmenleri gözlemleme, birçok pratik konularda yazılı ödevler teslim etme, bir adet örnek olay incelem bir adet yazili sinava girmek.

Kursiyerler program süresince, dışarıdan gelen öğretmenler ve Cambridge Üniversitesi ESOL departmanı tarafından görevlendirilmiş gözlemciler tarafından değerlendirmeye tabi tutulurlar. Değerlendirmede 3 aşama vardır;

Kurs İçi Çalışma, Örnek Olay İnceleme, Yazılı Sınav

Diploma almaya hak kazanabilmek için, bu üç aşamadan da geçmek gerekir. 


CELTYL (Certificate of English Language Teaching to Young Learners)

CELTYL ise, yukarıdaki programlardan farklıdır. CELTYL sertifikası da yine CELTA ve DELTA gibi University of Cambridge (Cambridge Üniversitesi) tarafından verilmektedir. Fakat tamamen Young Learner (Yaşı Küçük Öğrenciler) üzerine yoğunlaşmıştır. Kreşlerde, anaokullarında veya ilköğretim okullarında İngilizce eğitimi verecek olan öğretmenler için ideal bir programdır.

Cambridge English Orjinal DELTA Broşürü Linki:

http://www.cambridgeenglish.org/images/139463-delta-candidate-leaflet-document.pdf


Tam Zamanlı CELTA Kursları:

Tam zamanlı bir CELTA kursu 4 hafta ve toplamda 120 saat olmak üzere, 09:00-17:00 saatleri arasında Pazartesi-Cuma günlerini kapsayacak şekilde ve artı 60 saat ev ödevleri yapacak şekilde ayarlanmıştır.


CELTA - DELTA Kurs Fiyatları İngiltere'de genellikle 1000-1350 GBP arasında değişirken, Amerika'da ise bu tutar 2000-2500 USD arasındadır. Kursların süreleri ortalama olarak 4 haftadır.
 
CELTA - DELTA kurları alınabilecek olan dil okullarından bazıları şunlardır; 

İngiltere; 

- Anglo Continental
- International House
- St.Giles

Amerika;

St.Giles

Daha detaylı bilgi için hemen bizi arayın yada bilgi istek formunu doldurun biz sizi arayalım!

YURTDIŞI DİL OKULU ARA