Yabancı Dil Seviyenizi Öğrenin! Online Dil Testi!
About Us

Haber

IELTS Sınav Hazırlık Kursları

IELTS Sınav Hazırlık Kursları

IELTS Sınav Hazırlık Kursları Hakkında Bilgiler

IELTS (Uluslararası İngilizce Dil Yeterlilik Sınavı), İngilizcenin ana dil olduğu ülkerlerde okumak ya da çalışmak isteyenlerin dil becerilerini değerlendirmek için oluşturulmuş bir sınavdır. Dünya üzerinde 2.2 milyondan fazla adayın başvurduğu geniş paydaya hitap eden ve dünyada en çok tercih edilen İngilizce dil sınavdır.


IELTS, British Council, University of Cambridge ve International Development Programme of Australian Universities tarafından geliştirilen bir dil sınavıdır. İngiltere, Avusturalya, Kanada, İrlanda, Yeni Zelanda ve Amerika Birleşik Devletleri gibi birçok ülkedeki yüksek öğretim kurumları ve Türkiye’de bazı üniversitelerin hazırlık sınıflarından muaf olmak için ve  bunun yanı sıra bazı kurumlarda çalışanların İngilizce seviyesini ölçmek için kullanılan bir sınavdır. IELTS'in Genel ve Akademik olmak üzere iki farklı sınavı vardır ancak yüksek öğrenim için geçerli olan Akademik IELTS'dir. Kağıt üzerinde (Paper based) yapılan IELTS sınavı dinleme, okuma, yazma ve konuşma olmak üzere 4 bölümden oluşur.

Toplam test süresi 2 saat 45 dakikadır. The Dinleme, Okuma ve Yazma sınavları tek bir seansta gerçekleştirilir. Konuşma testi ise en fazla 7 gün arayla olmak kaydıyla ayrı yapılır. IELTS sınavının geçerlilik süresi 2 yıldır. IELTS 2014 sınav ücreti 115 GBP (yaklaşık 400 TL)'dir.

Özellikle İngiltere ve Amerika'da olmak üzere IELTS hazırlık kursları sunan çok sayıda dil okulu bulunmaktadır. 

Daha detaylı bilgi için hemen bizi arayın yada bilgi istek formunu doldurun biz sizi arayalım!



IELTS videoları

Aşağıdaki video sayesinde IELTS’nin Dinleme bölümü hakkında bilgi sahibi olacak ve başarıya ulaşmanızda size yardım edecek stratejiler ve ipuçları öğreneceksiniz. Dinleme bölümü, IELTS’in Akademik ve Genel Eğitim modüllerinin her ikisinde de bulunmaktadır.

 

Aşağıdaki video sayesinde IELTS’in Okuma bölümü formatı hakkında fikir sahibi olacak ve başarı şansınızı arttıracaksınız.





Aşağıdaki video, IELTS’in Yazma bölümündeki Soruyu anlama ve Soruyu yanıtlama kavramlarını açıklıyor. Bu kavramları anlamak, IELTS puanınızı arttırmanıza yardımcı olabilir.





Aşağıdaki video, IELTS’in Konuşma bölümünde değerlendirilen akıcılık ve bütünlük konularını işlemenin yanı sıra, daha akıcı bir biçimde İngilizce konuşmanıza yardımcı olacak bilgiler ve ipuçları veriyor.





Aşağıdaki video, IELTS’in Konuşma bölümünde değerlendirilen sözcük bilgisi ve kelime dağarcığı konularının, sözcük kalıpları, yan anlamlar, aynı düşünceyi farklı sözcüklerle anlatma gibi unsurlarını inceliyor.





Aşağıdaki video, IELTS’in Konuşma bölümünde değerlendirilen dilbilgisi konusunu işlerken, doğruluk, karmaşık cümleler ve sınavın farklı bölümlerinin gerektirdiği biçimde farklı zaman kiplerinin kullanımı hakkında bilgi veriyor.





Aşağıdaki video, IELTS’in Konuşma bölümünde değerlendirilen telaffuz konusunun, kelime ve cümle vurgusu, tonlama ve bölümleme gibi farklı unsurlarını inceliyor. Ayrıca video sayesinde İngilizce telaffuz becerinizi geliştirecek alıştırmalar yapma fırsatı bulacaksınız.


YURTDIŞI DİL OKULU ARA